loading
Zapnout grafiku
Čtvrtek 28. 03. 2024, svátek má Soňa
   
Rekreační areál  

Kronika

2012

LEDEN

Celkem teplý měsíc, jen koncem měsíce klesly teploty pod bod mrazu. Občas se objevil lehký poprašek sněhu. 

ÚNOR

V tomto měsíci začala arktická zima. Noční teploty jsou víc jak -25°C a denní jsou stále pod bodem mrazu a to víc jak -10°C. Sněhové přeháňky jsou na denním pořádku. Takto velké mrazy nás trápily 14 dní. Koncem měsíce byla teplota ve dne i v noci lehce nad nulou.

Dětský karneval

V sobotu 4.2.2012 od 15 hod. v restauraci Pod Lipami se tradičně konal karneval pro naše ratolesti. Děti se mohly těšit na hry, oblíbené písničky, sladké odměny. Nejhezčí masky byly odměněny. Sál praskal ve švech. Díky stále se rozrůstající obci byl sál zcela zaplněn, protože tuto akci si nechtějí nechat ujít nejen rodiče, ale také prarodiče, kteří doprovázejí děti v jejich překrásných maskách. Vystoupení loutkového divadla Jiskra, které zahrálo pohádku „Kašpárek vaří živou vodu aneb o pyšné base“ se dětem líbilo.

maškarní děti

Havárie vody

V ulici U Parku v noci ze dne 12. 2. na 13. 2. 2012 došlo k technické havárii na vodovodním řádu na křižovatce ulic Na Hlavní a U Parku. MČ Praha Březiněves se intenzivně snažila o nápravu vzniklé situace. Již 13.2.  probíhala oprava této havárie. V některých přilehlých objektech byla odstávka vody. Týkalo se to objektů v  ulici U Parku. Náhradní zásobování pitnou vodou bylo zajištěno cisternou. Z důvodu nízkých teplot nebylo možno přistavit voznici s pitnou vodou na celý den.

Tématická beseda

Beseda se zaměřovala na to, jak správně poskytnout první pomoc. Občané si sami mohli vyzkoušet na modelech, jak provést správnou masáž srdce a to nejen u dospělého člověka, ale i kojence, dozvěděli se mnoho užitečných rad v krizových situacích. Akce se konala v neděli 19. února 2012 od 15.00 hodin v restauraci Pod Lipami.  Program: beseda byla zahájena p.Lukášem Daňkem, staniční sestrou z nemocnice Říčany a Ludmilou M.Svobodovou. Občané byli seznámeni se stavy ohrožující zdraví a dozvěděli se, jak se v takových situacích  zachovat (jak správně zavolat první pomoc, jak jako laik mohu pomoci osobně). Dozvěděli se informace, co dělat při úpalu, úžehu, popáleninách, infarktu myokardu apod. Návštěvnost však nebyla vysoká.

První číslo zpravodaje

V tomto zpravodaji jsme se mohli dočíst o informacích ohledně skládky. Mateřská školka má již paní ředitelku (Mgr. Martina Štolcová), informace o připojení obce k Praze, další informace se týkala žákovské kopané.

Samostatné sdružení rybářů

Výroční schůze se konala 18.2. od 14 hodin v místnosti TJ Sokol Březiněves na hřišti. Programem bylo zhodnocení roku 2011, úhrada příspěvků, výdej povolenek a plán činnosti na rok 2013.

Letos semaškarní zábavakonala v sobotu 25.2.2012 od 20 hodin v restauraci Pod Lipami. Tato akce je velice navštěvovaná a nebylo tomu jinak ani v letošním roce. Hodně krásných masek bylo oceněno. K řádění masek vyhrávala kapela Karyna. Nálada byla skvělá, protože v mezičase byly i nějaké soutěže. Lidé se prostě krásně bavili a to je moc dobře, protože akce se pořádají právě proto, aby se lidé pobavili a přišli na jiné myšlenky v běžném shonu.

maškarní velcí1

BŘEZEN

Po celý měsíc byly teploty v rozmezí 10-15°C a v noci kolem 0°C. Celý měsíc bylo převážně slunečno.

Žákovské družstvo

V březnu proběhlo zimní soustředění hráčů na Přimdě. Nádherné jarní počasí a úžasné podmínky na fotbal jak venku, tak i v hale. Soustředění se zúčastnilo 45 hráčů a 8 trenérů.

Březiněves Cup

Dvoudenní turnaj na umělé trávě pro 10 mužstev.  V jarní části sezóny obsadila 2. místo mladší přípravka a 6. místo starší přípravka. MINI vyhráli několik turnajů v nejmenší kategorii.

Zápis dětí do mateřské školky

První zápis se konal ve dnech 14. a 16.3. od 17 hodin přímo v krásné nové mateřské školce. Zájem veliký a kapacita malá. Tak to je přesně fakt, který trápí naše zastupitelstvo. Mateřská školka je sestavená z modulů, proto její výstavba trvala asi tři měsíce. S vybavením to bylo horší, protože se čekalo na stanovení nové paní ředitelky (Mgr. Martina Štolcová), která de facto převzala prázdnou budovu a veškeré vybavení školky již si řídila sama. Bylo to proto, protože věděla, co je potřeba, aby se zde naši nejmenší cítili opravdu dobře a pobyt ve školce si patřičně užívali. Výstavba školky stála přibližně 24 milionů korun, ale to je včetně vybavení školky a venkovních úprav a hřiště. Ve školce jsou dvě třídy s označením modrý a zelený klíč. V modrém klíči je paní učitelkou Mgr. Stanislava Kuruczová a Pavla Šulcová, v zeleném klíči Barbora Petříková spolu s ředitelkou školky.

DUBEN

Příjemné teploty kolem 15°C a i v noci kolem 0°C. Občas se objevil déšť, ale převládalo slunečné počasí. Koncem měsíce se teploty vyšplhaly až nad 25°C.

Burza dětského oblečení

V neděli se ve fitness konala burza dětského oblečení. Maminky takovou akci vítaly, protože zde mohly prodat různé oblečení, které je již jejich dětem malé a zároveň i pořídit oblečení větší. Všichni dobře víme, že oblečení na nejmenší se nezničí, proto může posloužit ještě dalším dětičkám Akce dopadla velice dobře, ke spokojenosti nejen maminek, ale i pořadatelů této akce.

Vítání občánků

Na tuto akci se maminky připravují, protože své děti musí k vítání občánků přihlásit. Každému dítěti je potom v kronice vítání občánku zhotovena samostatná stránka, kde je nejen nějaký malovaný obrázek, ale hlavně místo pro podpisy rodičů, sourozenců, prarodičů, prostě všech, kteří se vítání zúčastní. V letošním roce se vítání konalo 14. dubna v sále hostince Pod Lipami. Sál je při této příležitosti vyzdoben, je zde umístěna kolébka, kde se děti mohou vyfotit a děti jsou přivítáni starostou obce. Maminkám je předána květina a dětem Pamětní list obce a zlatý přívěsek s prvním písmenem jejich jména.

vítání občánků

Velikonoce + řehtání a klepání

Letos se vyšlo na řehtání a klepání v dost chladném počasí. Na „Zelený čtvrtek“  to ještě šlo, „Velký pátek“ bylo chladněji a na klepání „Bílou sobotu“ byla pořádná zima a ráno ještě mlha. Ale ani špatné počasí děti neodradilo a svou práci odvedly na výbornou, také za to byly odměněni a to nejen cukrovinkami, sladkostmi, někde i pitíčkem, ale i vyklepaly penízky, ze kterých měly obrovskou radost.

Pálení čarodějnic

Tentokrát vyšly oslavy čarodějnic na pracovní den a to pondělí 30.4.2011. Od 17 hod. na náměstí před MČ. Na všechny čekal bohatý program. Zahájení proběhlo jako každý rok starostou MČ Březiněves Ing. Jiřím Haramulem. Po celou dobu si mohly děti nechat namalovat něco na obličej, protože pro velkou oblibu se malování opakovalo. Proto byl zájem veliký a okrasy na obličejích nádherné. Následovalo vystoupení „Vanda a Standa“ - hudebně soutěžní vystoupení pro děti. Protože bylo hodně čarodějů a čarodějnic, musela se vyhlásit MISS čarodějnice a korunovat jí pro celý rok, než bude zvolena další. Každým rokem je stanoveno několik krasavic, které jsou korunované a šerpované. Následovalo malé vystoupení dětí z fitPLUS a kouzelnické představení pro děti - Ray Salman. Potom bylo hudební vystoupení zpěváka Michala Hudčeka. Zapálení ohně bylo ve 20 hodin. Celým odpolednem a večerem nás doprovázela oblíbená kapela KARYNA, která to dokáže patřičně rozparádit. V 21 hodin byl nádherný ohňostroj. Po celou dobu akce byl zajištěn catering restaurací Zelený Dvůr ve spolupráci s týmem z fotbalové kantýny. Od restaurace Zelný Dvůr byl pro děti zajištěn špekáček a pití zdarma. Děti si mohly špekáčky opéci v prostorách u koupaliště, kde dozor zajišťovali mladí hasiči. Krásná akce a bylo hodně lidí.

čarodějnice

KVĚTEN

Na začátku měsíce celkem chladné počasí, takže ledový muži opět ukázali svou sílu, ale potom již teploměr ukazoval krásných 20°C. Déšť v květnu jen výjimečně.

Druhé číslo zpravodaje

Toto číslo přineslo informace o dopravě v obci, představila se komise veřejného pořádku, lidé si přečetli, že bylo zakázáno rozšíření mateřské školky z důvodu nedostatku financí, a informace o přípravě mateřské školky na první den otevření.

Pokládání věnců

Každým rokem sbor dobrovolných hasičů pokládá věnce k pomníku padlých v II. světové válce. I v letošním roce drželi hasiči čestnou stráž a vzdali tak čest památce padlých v boji za svobodu vlasti. Připomněli tak již 67. výročí.

Rybářské závody

Na Pokorňáku se dne 12.5. konaly závody v rybolovu. Této akce se zúčastnilo celkem 14 členů. Bylo chyceno 16 kaprů o průměrné délce 50,6cm a ostatní ryby 36cm.  Pořadí mládeže: 1. Marek Benda, 2. Vojtěch Korint, 3. Jan Kotaška. Pořadí dospělých: 1. Stanislav Fiala, 2. Deutschmann Jaroslav, 3. Jaroslav Fiala.

Vyvádění děvčat

Letos se konaljiž 6. ročník Vyvádění děvčat a to v sobotu 19.5.2012 od 14 hodin. Sraz byl  na náměstí u místního úřadu MČ Praha - Březiněves, kde byl starosta obce požádán o udělení povolení konat tyto Májové oslavy. K doprovodu vyhrávala kapela Dolinečka, která nás doprovází touto akcí již vícekrát. V letošním roce byl pasován do funkce „Kecala“ Vladimír Benda,  jelikož  pan Maděra Miloslav, který zastával tuto funkci od samého začátku v dubnu zemřel.  Vláďa se této funkce zhostil výborně a vše dopadlo nad očekávání, prostě na výtečnou. Průvod navštívil letos i nejzazší kout v horní části obce a jsme moc rádi, že se do dění obce zapojují i nově přistěhovalí občané. Počasí bylo přímo ukázkové a celou dobu zářilo na obloze sluníčko s teplotami jako v létě. Užili jsme si krásné odpoledne.

 Májová veselice

Se konala ve večerních hodinách po vyvádění děvčat a rituál zůstal naprosto stejný. Přivítání starosty obce po staročesku a zatančení „České Besedy“ naší mládeží. Sólo pro děvčata a potom již následovala zábava do ranních hodin.

ČERVEN

Zpočátku hodně srážkový měsíc, teprve ke konci nastalo krásné letní počasí, kdy teploty přesahovaly 30°C.

Rybáři

Ve dnech 14-16.6. byl zajištěn zájezd na soukromý rybník KOPA u Kostelce nad Labem. Tohoto dvoudenního zájezdu se zúčastnilo 12 členů, což byla výrazně menší účast, než na zájezdu k rybníku POPELOV se 17 zúčastněnými. Počet úlovků nebyl mimořádný, ale hodnocení účastníků bylo kladné.  

Dětský den

V sobotu 2. 6. 2012 na dětském hřišti a parku bylo rušno. Pořádal se tu totiž od 9 do 12 hodin dětský den.  Děti se mohly těšit na dopoledne plné soutěží a vědomostních kvízů ve stylu „pevnosti Boyard’’. Pro každého soutěžícího byly připraveny malé dárky a sladké odměny. Každý si při příchodu vyzvedl hrací list na stanovišti označeném START. Potom již následovalo mnoho stanovišť, kde děti musely splnit dané úkoly a dostaly tzv. indicii, aby mohly vyluštit poslední slovo. Trošku chladné počasí ráno, ale potom již slunečno a celé dopoledne se vydařilo a děti byly velice spokojené, protože to byla zase nová koncepce dětského dne. Odpoledne se od 17 hodin v prostorách u koupaliště opékaly ještě špekáčky a tak se den krásně završil, protože děti se vyřádily.

Očkování psů

V letošním roce se konalo očkování 16.6. na náměstí před MČ Březiněves.

Výlet za ochutnávkami

MÚ Březiněves uspořádal dne 19.6. pro seniory výlet na zámek a pivovar Chyše v Karlových Varech a muzeum Becherovky. Ochutnávka piva a Becherovky byla zdarma. Oběd pro seniory byl zajištěn a hrazen obecním úřadem. Kapacita autobusu byla zcela vyčerpána a všem se výlet velice líbil.

Informativní schůzka

Rodiče budoucích předškoláčků, byli pozváni na krátkou informativní schůzku, která se  konala ve školce ve středu 27. 6. 2012 v 17.15 hod. Rodiče se zde dozvěděly to nejpodstatnější z toho, co pro ně a hlavně pro jejich dítka MŠ chystá. Jak bude fungovat, kdo se o jejich děti bude starat a ještě další potřebné informace, které jsou nutné pro začátek školního roku.

ČERVENEC

Tropické teploty, ale vzhledem k tomu bylo v tomto měsíci mnoho bouřek. Vzduch by se dal označit jako prádelna. Trošku se ochladilo až v druhé polovině měsíce a to zhruba na 25°C.

Rybáři – „Noční lov“

Z 13. na 14. 7. se konal již druhý ročník tohoto závodu. Závod byl dotován finančně ÚMČ Březiněves. Za tyto finanční prostředky byly pořízeny věcné ceny pro vítěze a tyto ceny byly doplněny o příspěvky některých členů a to ve formě věcných darů. Obdobně jako při denních závodech v květnu bylo chyceno 16 kaprů o průměrné délce 51cm. Při těchto nočních závodech se nerozlišuje kategorie mladší a dospělí vzhledem k tomu, že mládež může závodit pouze v doprovodu rodičů. Pořadí: 1. Jaroslav Deutschmann, 2. Vojtěch Korint, 3. Jaroslav Fiala, 4. Vladimír Benda, 5. Jaroslav Malcher, 6. Marek Benda, 7. Alexandr Mezei, 8. Zdeněk Korint.

SRPEN

Po celý měsíc jsou tropické teploty a to i v nočních hodinách. Meteorologové hlásili mnoho tropických nocí, to znamená, že teploty neklesly pod 20°C.   Letní bouřky nejsou výjimkou a není se čemu divit, protože teploty jsou opravdu velmi vysoké. Padl teplotní rekord a to za celou historii měření. Bylo naměřeno +38°C.

Žákovské družstvo

V srpnu bylo uspořádáno letní soustředění v Jindřichově a to pro všechny kategorie (kluci 6-12 let). Tréninky se konaly na umělé trávě v Břízkách Mšeno, to byla pro sportovce každodenní procházka 3km tam i zpět. Koupat se chodili kluci do přehrady a bylo nádherné letní počasí. Nechyběla ani bojovka kolem hřbitova a závěrečný táborák. Soustředění se zúčastnilo celkem 40 hráčů a 9 trenérů.

III. ročník Memoriál Bohumila Hejny

Ve dnech 25-26.8 se konal na hřišti TJ Březiněves již 3. ročník tohoto pamětního turnaje. Zúčastnilo se 12 mužstev, což znamená cca 120 malých kluků.

ZÁŘÍ

Po celý měsíc nádherné teploty kolem 20°C. Je to takové nádherné babí léto a příjemné prodloužení letních měsíců.

Žákovské družstvo

Do nové fotbalové sezóny vstupuje další mládežnické družstvo a to ročník 2006. Je tedy celkem 6 mužstev.  Počet malých kluků se rozrostl na 95 a trenérská základna je 13 trenérů, převážně nadšených tatínků.

Rozloučení s prázdninami

V sobotu 1.9.2012 od 17 hodin na místním koupališti se konalo rozloučení s prázdninami s opékáním špekáčků. Děti se zde mohly setkat s kamarády a popovídat si o zážitcích z prázdnin. Pro děti s trvalým pobytem v Březiněvsi bylo pití a špekáček zdarma. Počasí bylo nádherné a akce se vydařila.

ŘÍJEN

První mrazík přišel z 10. na 11. října. První sněhová nadílka přišla 27.10. a to celkem 7cm.

Výlet do IQ parku a lunaparku v Liberci

Komise kultury a školství uspořádala tento výlet, který se konal v sobotu 13.10.2012. Pro děti nádherné vyžití, protože IQ park nabízí: více jak dvě stě interaktivních, hravých, zábavných i poučných exponátů z nejrůznějších oblastí lidského života, exponáty jsou rámcově členěné do prolínajících se tematických okruhů Člověk, Prostředí, Hry, Zajímavosti, zábava i poučení pro všechny věkové kategorie nejrůznějších zájmů, předměty používané v domácnostech našich předků, leccos o člověku (anatomie, smysly, genetika), demonstrace přírodních jevů a zákonů, testy, rébusy, kvízy, hry, hlavolamy. Lunapark pak nabízí: zastřešený areál se zábavními atrakcemi pro děti i dospělé, kolotoče, houpačky, prolézačky, trampolíny, horolezeckou stěnu, rodeo na divokém býku, indoor adventure golf, videohry, simulátory a autodrom. Děti s trvalým pobytem v Březiněvsi měly výlet zdarma.

LISTOPAD

Zpočátku a ke konci měsíce bylo dost srážek. Od poloviny měsíce byly srážky sněhové. Teploty na začátku měsíce kolem nuly, později však klesly pod bod mrazu. V začátku a na konci měsíce bylo dost větrno a to trvalo skoro celý týden. Vítr byl dost ledový a nepříjemný.

PROSINEC

V polovině měsíce poklesly teploty k -10°C. Jinak byl prosinec nad míru teplý. V polovině měsíce napadl sníh a všichni se radovali, že budou po dlouhé době krásné bílé vánoce, ale sníh roztál. Potom ještě padal sníh 22. a 23. prosince a vypadalo to opravdu slibně, ale začalo pršet a hodně se oteplilo, proto opět nebyly bílé vánoce, ba naopak, na štědrý den bylo počasí jako jarní, bylo +10°C.

Mikulášská nadílka + rozsvícení vánočního stromku

V letošním roce se tyto dvě akce spojily. Dne 1.12. od 16 hodin ožilo naše náměstí. Pro děti bylo přichystané velké překvapení. Na začátku náměstí byla veliká andělská brána ozdobená výtvarným uměním dětí z naší mateřské školky. Potom zde byly mikulášské dílničky, kde si mohly děti vyzkoušet své dovednosti v přípravě svícnu, ale i třeba adventních věnců a jiných potřebných věcí pro tento krásný předvánoční čas. V dílničkách byli andělíčci (převlečené děti, které pomáhají při těchto akcích). Bylo zde vystoupení dětí z mateřské školky, které si připravily 4 písničky s tanečkem a poslední byla mašinka, kde byl rodiči udělán veliký tunel, kterým děti procházely. Potom s učitelkami zazpívaly děti vánoční koledy. Vystoupení kouzelníka se dětem také líbilo a přišel samozřejmě i Mikuláš, čerti a anděl. Veškerou krásnou vánoční atmosféru doplňovaly i stánky s občerstvením (staročeské trdlo, svařené víno, punč, vánoční cukroví) to vše bylo možné si zakoupit na vánočních trzích, které byly součástí akce. Starosta rozsvítil slavnostně nazdobený strom a potom se připravil živý betlém, který v přestrojení udělaly místní děti. V kolébce byl umístěn letos živý ježíšek (Matěj Maděra) a tím byl prakticky celý betlém z živých dětiček. Následovalo hromadné zapálení prskavek a za doprovodné hudby „tichá noc“ celé náměstí zpívalo a radovalo se z tak krásné akce. Po celou dobu této akce se konala sbírka knížek pro děti z dětských domovů, kam byly vybrané knihy odvezeny. Na konci akce ještě proběhla fireshow, kde vystupovali učinkující s hořícími pochodněmi. Akce se velice vydařila a děti měly velký zážitek z krásně prožitého odpoledne.

Mikulášská nadílka žákovského družstva

Na začátku měsíce proběhla i u hráčů fotbalu mikulášská nadílka. Kluci zde měli vystoupení kouzelníka, ale přišel i Mikuláš s čertama.  Na této akci proběhlo i předání ocenění těm nejlepším ve všech kategoriích.

---

SAMOSTATNÉ SDRUŽENÍ RYBÁŘŮ

Toto sdružení eviduje 31 členů, včetně mládeže. Bylo však vydáno pouze 24 povolenek. Z uvedených 24 členů bylo akčně činných jen 13. Tito plně, nebo částečně splnili účast na brigádnické činnosti organizace. Za uplynulý rok byla dokončena oprava a údržba mobilní buňky. Před zahájením rybářské sezóny se opět projevilo nadměrné zatravnění vodní plochy rdestem kadeřavým. Na likvidaci mechanickou cestou byly zorganizovány dvě brigády, na kterých se podařilo většinu vodní plochy obnovit a trávy se zbavit. Členové odpracovali na brigádách celkem 99 hodin. Finanční hospodaření za rok 2012 je následující. Financování proběhlo z vlastních a z prostředků ÚMČ Praha 8 Březiněves. Příspěvek ÚMČ byl 24.000,-Kč a byl čerpán na částečné zarybnění a dále pak na kulturní a zájezdovou činnost, na nákup věcných cen při pořádání závodů a režijní náklady. Vlastní zdroj financí tvoří pokladní hotovost vykázaná k 31.12. ve výši 4.995,-Kč. Finanční prostředky byly nabyty plně ve smyslu usnesení VČS ze dne 18.2.2012 výběrem členských příspěvků ve výši 300,-Kč za dospělého člena a 50,-Kč  za dětského člena do 15 let a úhradou neodpracovaných minimálně dvou brigád ve výši 200,-Kč za jednu neúčast. Další činností rybářského sdružení bylo zarybňování a doplňování rybí násady v návaznosti ne velký výskyt rybího potěru. V roce 2012 byla týden před závody doplněna rybí populace v rybníku „Pokorňák“ o 50ks (cca 125kg) kapří násady o průměrné hmotnosti 2,5kg/ks. Před koncem roku byl zakoupen a vysazen následující počet ryb: štika obecná 4ks v délce 30-40cm, candát obecný 4ks v délce 50cm a jeden kus sumce velkého v délce 60cm. Nebylo nutno připomínat, že štika, candát, sumec a amur je hájen po celý rok 2013. Porušení tohoto nařízení by bylo důvodem k okamžitému ukončení členství v organizaci včetně výrazného finančního postihu.

SBOR DOBROVOLNÝCH HASIČŮ

Sbor má v letošním roce 42 členů, z toho 24 dospělých a 18 členů oddílu mladých hasičů. Aktivní členové sboru během roku odpracovali 904 hodin v rámci akcí, jako je údržba výstroje a výzbroje, údržba vodních zdrojů, údržba hasičské stanice a techniky, kulturní a společenské akce, pomoc obci, propagace požární ochrany a požární a zdravotnické asistence. SDH spolupracovalo na akcích čarodějnice, dětský den, dny otevřených dveří HS, čištění kanalizačních vpustí, svoz větví a zajištění asistenční  a pořadatelské služby při kulturních akcích pořádaných MČ Březiněves. Při této činnosti členové odpracovali 954 hodin a za to jim patří poděkování, protože to je práce nesmírně zodpovědná.

NAROZENÉ DĚTI

Bohatec Tomáš, Matěj Janků, Vojtěch Janků, Dalibor Kratochvíl, Jan Kremlík, Jan Kvapil, Matěj Maděra, Martina Ryšánková, Anna  Smětáková, Srbová Eliška, Klára Večeřová, Kristýna Vítková.

ÚMRTÍ V OBCI

Štefanie Adamiková, Květoslava Deutschmannová, Zdeněk Luxík, Věra Mazačová, Miloslav Maděra, Jana Slováková, Věra Smolová.

 

28Březen
ŘEHTÁNÍ A KLEPÁNÍ
Zveme vás na tradiční řehtání a klepání, sraz v parku sv. Jana Nepomuckého v 15 hod. 
29Březen
VELIKONOČNÍ JARMARK
Zveme vás na třetí ročník Velikonočního jarmarku v Březiněvsi.
13Duben
MOBILNÍ SBĚR OBJEMNÉHO ODPADU
16Duben
MOBILNÍ SBĚR NEBEZPEČNÉHO ODPADU A JEDLÝCH OLEJŮ
Mobilní sběr nebezpečného odpadu a jedlých olejů proběhne v ul. U Parku,přistavený automobil na...
20Duben
GULÁŠFEST
Druhý ročník březiněveského Gulášfestu je tu! Neváhejte a přijďte se zúčastnit této skvělé akce,a...
30Duben
PÁLENÍ ČARODĚJNIC
Zveme Vás na tradiční pálení čarodějnic, které se koná před úřadem MČ od 17 hod. 
08Květen
MÁJOVÉ STŘÍLENÍ
25Květen
MOBILNÍ SBĚR OBJEMNÉHO ODPADU
Vážení spoluobčané, níže uvádíme termíny pro mobilní sběr objemných odpadů, který bude probíhat ve...
08Červen
MOBILNÍ SBĚR OBJEMNÉHO ODPADU
Vážení spoluobčané, níže uvádíme termíny pro mobilní sběr objemných odpadů, který bude probíhat ve...
Více >>

Úřední hodiny

Pondělí  13 - 18 hod
Středa    13 - 18 hod

Podatelna

Pondělí 13 - 18 hod.
Úterý 8 - 12 hod.
Středa 13 - 18 hod.
Čtvrtek 8 - 12 hod.
Pátek 8 - 12 hod.

Czechpoint

Pondělí 13 - 18 hod.
Úterý 8 - 12 hod.
Středa 13 - 18 hod.
Čtvrtek 8 - 12 hod.
Pátek 8 - 12 hod.

Kontakty

MČ Praha - Březiněves
U Parku 140/3
Praha 8 - Březiněves 182 00
telefon: +420 283 910 263
e-mail: info@brezineves.cz
datová schránka: atzaqa2