loading
Zapnout grafiku
Úterý 16. 04. 2024, svátek má Irena
   
Rekreační areál  

Kronika

2009

LEDEN

Počasí v prvním měsíci je proměnlivé. Denní teploty se pohybují v plusových číslech a noční kolem-10°C.

ÚNOR

Stále proměnlivé počasí. Noční teploty padají pod bod mrazu, zhruba do -5°C a denní teploty se pohybují lehce nad 0°C.

Valentýnská zábava 

Dne 21.2. se konala v obci první zábava v letošním roce, proto byla návštěvnost veliká a obsazena byla všechna místa. Radost ze života dávali lidé najevo tím, že se bavili až do samého rána.

BŘEZEN

Počasí v březnu je ještě nestálé, proto se i noční teploty stále vracejí pod bod mrazu, ale denní nám již ukazují krásných +10°C.

Tenis

Dne 14.3. se konala schůze našeho tenisového oddílu. Setkání se konalo v kabinách fotbalového hřiště TJ Březiněves.

Hasiči

21.3. V letošním roce se naši hasiči účastnili IV. ročníku soutěže o putovní pohár starosty Letňan. Naše družstvo soutěžilo v této sestavě: Petr Petrášek, David Panský, Antonín Vilím, Ondřej Nepraš, Martin Javorník a Stanislav Fiala.
Naše jednotka poskytla také zdravotní dohled nad celou soutěží a to ve složení: Jiří Čermák a Miroslav Švarc. Březiněves v této soutěži obsadila krásné 3 místo, za které od starosty Letňan a organizátorů soutěže převzala pohár, diplom a drobné ceny.

DUBEN

Nádherné, skoro letní počasí. Teploty se šplhají k 20°C a panuje opravdu slunečné počasí. Sem tam se objeví nějaká přeháňka, ale převládá spíše sluníčko.

KVĚTEN

Tento měsíc byl bohatý na srážky. Teploty se sice pohybovaly kolem 20°C, ale po celý měsíc se na nás snášel déšť a ke konci měsíce se ještě ochladilo a to na 15°C.

Vítání občánků

16. května jsme v obci přivítali nové přírůstky. Naši nejmenší byli přivítáni Ing. Jislem a rodinní příslušníci se zapsali do kroniky vítání občánků. Obdarování matek kytičkou je samozřejmostí a děti dostaly knihu „Naše děťátko“.

Očkování psů

Každým rokem se v obci pořádá hromadné očkování psů proti vzteklině. V letošním roce se tato akce konala 22.5. Majitelé psích mazlíčků tak nemusí nikam jezdit a očkování se provádí na náměstí, před budovou úřadu.

Veřejná schůze

Na 28.5. zastupitelé MČ svolali veřejnou schůzi do prostor sálu místního hostince Pod Lipami. Spousta dotazů byla zodpovězena našimi zastupiteli.

ČERVEN

Každý den po celý měsíc se vždy objevil déšť. Také to bylo všude vidět a vlastně lidé sledovali předpověď, jelikož všude byla povodňová nebezpečí.

Koupací sezóna

Dne 1.6. se otevřelo naše koupaliště pro veřejnost a byla tím zahájena koupací sezóna. Vybudované koupaliště je známe v širokém okolí a také hodně navštěvované, není se čemu divit. Krásně upravené okolí okolo koupaliště a prostor s plážovým volejbalem, občerstvení a velký prostor dodává pro občany komfort.

Volby do Evropského Parlamentu 

5-6. 6. v MČ Praha - Březiněves, volební okrsek 669. Celkový počet platných odevzdaných hlasů 326. Celkový počet voličů ve volebním seznamu 755. Volební účast voličů 43 %. Na výsledcích je patrné, že občané o volby moc zájem  nemají.

Den dětí

6.6. byl pořádán v obci den dětí. Všechny děti se shromáždily na velkém fotbalovém hřišti, kde pro ně byly připraveny různé soutěže. Ani chladnější počasí nebránilo tomu, aby se děti snažily ze všech sil plnit zadané úkoly a také za odměnu je čekala spousta odměn, jak sladkých, tak i hraček a různých potřebných věcí na blížící se letní období.

Letní zábava
13.6. se konala letní zábava a jelikož bylo nádherné počasí, tato se uskutečnila u koupaliště. Sportovci vše měli krásně připravené a opravdu se jim tato akce vydařila.

Tenisový turnaj „Březiněves OPEN 2009“

Jako každý rok, tak i v letošním roce se konal turnaj v tenise. Turnaj probíhal po celý víkend 13 – 14.6. Počasí účastníkům přálo, i když hru v sobotu znepříjemňoval neustálý silný vítr. Do bojů letos zasáhla i skupina fotbalistů, kterým, jak se ukázalo, jiné sporty též nejsou cizí. Vzhledem k počtu a skladbě účastníků se hrály obě základní vyhlášené kategorie:

  • dvouhry muži do 40 let - kategorie „A"
  • dvouhry muži nad 40 let - kategorie „B"

o postup do finále:

Broukal - Koukolíček, zvítězil Miloš Broukal

Šťastný - Volráb, zvítězil Karel Šťastný

o 3. místo:

Volráb - Koukolíček, zvítězil Miloš Volráb

o 1. místo: Broukal – Šťastný, zvítězil Miloš Broukal v pohledném zápase 2:0 na sety. Miloš má divákům vždy co ukázat a Karel, přes veškerou snahu, na jeho „profesorský tenis" nestačil.

Vítězové si odnášejí jako vždy pěkné ceny: tenisové míče a poukázky na nákup sportovního zboží.

Tenisové odpoledne pro děti 

Tenisový oddíl se rozhodl uspořádat tenisové odpoledne pro všechny děti, které zajímá tenis. Toto odpoledne se konalo 28. Června. Děti byly nadšené a i počasí přálo. Odměny se líbily a nálada byla skvělá. Hlavní náplní byl tenisový turnaj (dle kategorií) a soutěže v tenisových dovednostech.

Ozdravný pobyt dětí 

Jak je zvykem, každý rok je pořádán MČ ozdravný pobyt dětí s maminkami. V letošním roce se konal 25.6. – 4.7. Odjezd byl z náměstí, kde se přišli tatínkové rozloučit a popřát dětem krásný pobyt. Slunná Itálie již čekala jen na to, až se děti budou moci vyřádit ve vlnách moře a opálit se krásně na pískových plážích. Destinace Caorle. Počasí bylo velice krásné a teploučko si užívali opravdu všichni.

ČERVENEC

Kynologové

6. července 2009 se konaly na multifunkčním hřišti v Březiněvsi závody v agility.

SRPEN

Tento měsíc se opravdu vydařil. Teploty se pohybovaly kolem 30°C a jen pouhých šest dní v měsíci zapršelo. Prostě nádherné jasné, teplé a letní počasí.

ZÁŘÍ

Přístavba tělocvičny

V tomto měsíci započaly práce na fitness. Tato přestavba spočívá v přístavbě tělocvičny, kterou obec potřebuje. Vítáme takovou přístavbu, protože bude možné rozšířit fitness o spoustu sportovního vyžití.

Fotbalisté

TJ Březiněves - oddíl kopané - pořádá nábor dětí do žákovského družstva. Dne 15.9. od 17. hodin se poprvé konal mládežnický trénink na velkém fotbalovém hřišti.

ŘÍJEN

Volby do poslanecké sněmovny 

Dne 9.-10.10. proběhly v obci další volby, tentokrát do poslanecké sněmovny parlamentu.

Tenisový turnaj čtyřher „ Napříč generacemi 2009“

V sobotu, 10. října, se uskutečnil již 4. ročník turnaje čtyřher na tenisových kurtech v Březiněvsi. Tento turnaj se konal 10.-11.10. Startovné bylo stanoveno na 100,-Kč. Počty přihlášených se měnily do poslední chvíle. Nakonec startovalo celkem 12 hráčů. Členové TO TJ Březiněves, ale i další místní i „přespolní". Nutno říci, že počasí, i přes chvilkovou nepřízeň, turnaji více méně přálo. Šest vylosovaných hráčských dvojic hrálo nejprve ve skupině systémem „každý s každým" na jeden set. Do dalších bojů postupovaly první čtyři páry. Odpoledne pak pokračovaly boje o finále. Vyvrcholením turnaje byl pak boj první a třetí místo. Zbyl čas i na bouřlivý zápas o 5. místo. Bezprostředně po skončení bojů proběhlo vyhlášení vítězů. První tři páry obdržely kromě gratulace též pěkné ceny. Organizace se ujala osvědčená sestava: Karel Šťastný, Miloš Volráb, Honza Vocel a Filip Koudelka. Vzhledem k omezení provozu na přilehlých prostorách kurtů museli organizátoři, zejména s občerstvením, trochu improvizovat. Vše se však vydařilo. Po sportovní části turnaje pokračovala již tradičně společenská část. Nejprve u ohně, poté v klubovně. Během dne se postupně dostavili příznivci tenisu, zejména manželky a partnerky hráčů. Společenský tenisový večer při kytaře končil skoro o půlnoci.

Výsledky - Boje ve skupině

1. Filip Koudelka a Jan Vocel (5 vítězství)

2. Tonda Koudelka a Jirka Koukolíček (4 vítězství)

3. Josef Korint a David Kratochvíl (2 vítězství)

4. Martin Říha a Martin Vakerman (2 vítězství)

5. David Kozík a Miloš Volráb (1 vítězství)

6. Karel Šťastný a Jiří Panenka (1 vítězství)

Semifinálové boje

Zde se utkaly dvojice 1. se 4. a 2. se 3. o postup do finále.

Martin Říha a Martin Vakerman vers. Filip Koudelka a Jan Vocel = 3:6; 6:2

Hrálo se na dva sety, při stavu 1:1 rozhodoval poměr gamů. I přes suverénní vítězství ve skupině se nakonec museli, díky jedinému prohranému setu za celý den, smířit s bojem o třetí místo. Do finále se tak posunul zkušený matador Martin Říha, spolu s nenápadným „skokanem roku", Martinem Vakermanem.

Tonda Koudelka a Jirka Koukolíček vers. Josef Korint a David Kratochvíl = 6:3, 6:1
Poměrně jasně postoupil pár Tonda s Jirkou.

Finále

Tonda Koudelka a Jirka Koukolíček vers. Martin Říha a Martin Vakerman = 6:1, 6:3

Zde již oběma Martinům docházely síly i taktické prvky. Skokana roku tak zastavili Tonda s Jirkou, kteří získali celkové prvenství. No a Martin Říha se přitom, ač nerad, dozvěděl něco z pravidel tenisu.

o 3. místo
Filip Koudelka a Jan Vocel vers. Josef Korint a David Kratochvíl = 6:3, 6:0
I přes zklamání z těsně ztraceného postupu do finále zmobilizovali Filip a Honza síly a přesvědčivě získali 3. místo.

Žákovské družstvo

Na podzim letošního roku založil fotbalový oddíl Březiněves žákovské družstvo. Pokusil se tak vzkřísit budoucí naději Březiněvského fotbalu. Nedostatek mladých hráčů pro vytvoření alespoň jednoho družstva stejné věkové kategorie byl v minulosti dán malým počtem dětí v naší městské části a konkurenčními oddíly na Praze 8, které stahují případné zájemce.

Svatomartinská zábava

Dne 31.10. se konala v hostinci Pod Lipami. Akci pořádala TJ Březiněves - oddíl kopané za podpory ProfiParty.cz. K tanci a poslechu hraje: DJ Peaters a DJ Georgino. Návštěvnost byla velice hojná a zábava končila v ranních hodinách.

PROSINEC

Mikulášská nadílka 

Nadílka pro děti se konala 5.12. Tentokrát to vyšlo právě na den, kdy do rodin chodí Mikuláš s čerty. Děti byly nadšené a i přes veškeré obavy z čertů vše proběhlo úspěšně. Tyto akce pro děti jsou vždy vyhledávány, protože děti dostávají nejen dárky, ale i sladkosti a užije se vždy spousta zábavy.

---

NAROZENÉ DĚTI

Samanta Antos, Harnová Veronika, Kosour Oskar, Kottová Barbora, Kottová Marie, Macháček Pavel, Maršík David, Novotnyk Ivan, Pham Tuan Hung, Pikalová Nikola, Procházka Jiří, Přáda Jaroslav, Sedláčková Kristýna, Sekera Thomas Kevin, Smětáková Eliška, Smirnova Sofie, Stoklasová Eliška, Víta Adam, Zamazal Václav, Žáková Barbora,

ÚMRTÍ V OBCI

Černá Anna, Mařík Antonín, Pavlík Jaroslav, Svobodová Jarmila, Šmucrová Ludmila, Vajer František

 

16Duben
MOBILNÍ SBĚR NEBEZPEČNÉHO ODPADU A JEDLÝCH OLEJŮ
Mobilní sběr nebezpečného odpadu a jedlých olejů proběhne v ul. U Parku,přistavený automobil na...
20Duben
GULÁŠFEST
Druhý ročník březiněveského Gulášfestu je tu! Neváhejte a přijďte se zúčastnit této skvělé akce,a...
20Duben
SVOZ BIOODPADU
Vážení spoluobčané, stejně jako v loňském roce, tak i v roce letošním budou v naší městské části...
30Duben
PÁLENÍ ČARODĚJNIC
Zveme Vás na tradiční pálení čarodějnic, které se koná před úřadem MČ od 17 hod. 
04Květen
SVOZ BIOODPADU
Vážení spoluobčané, stejně jako v loňském roce, tak i v roce letošním budou v naší městské části...
08Květen
MÁJOVÉ STŘÍLENÍ
23Květen
Ochranářem mořských želv aneb z Předboje a Březiněvsi až na Srí Lanku a do Indonésie
Hana Svobodová se spolu se dvěma místními organizacemi v Indonésii a s jednou na Srí Lance snaží...
25Květen
MOBILNÍ SBĚR OBJEMNÉHO ODPADU
Vážení spoluobčané, níže uvádíme termíny pro mobilní sběr objemných odpadů, který bude probíhat ve...
25Květen
SVOZ BIOODPADU
Vážení spoluobčané, stejně jako v loňském roce, tak i v roce letošním budou v naší městské části...
Více >>

Úřední hodiny

Pondělí  13 - 18 hod
Středa    13 - 18 hod

Podatelna

Pondělí 13 - 18 hod.
Úterý 8 - 12 hod.
Středa 13 - 18 hod.
Čtvrtek 8 - 12 hod.
Pátek 8 - 12 hod.

Czechpoint

Pondělí 13 - 18 hod.
Úterý 8 - 12 hod.
Středa 13 - 18 hod.
Čtvrtek 8 - 12 hod.
Pátek 8 - 12 hod.

Kontakty

MČ Praha - Březiněves
U Parku 140/3
Praha 8 - Březiněves 182 00
telefon: +420 283 910 263
e-mail: info@brezineves.cz
datová schránka: atzaqa2