loading
Zapnout grafiku
Středa 24. 04. 2024, svátek má Jiří
   
Rekreační areál  

Kronika

2007

LEDEN

Počasí v lednu je velmi teplé. Stále padají teplotní rekordy, protože teplota je přes den kolem +10°C. Někdy v nočních hodinách se teplota dostane lehce pod bod mrazu, ale jen ve výjimečných případech. Meteorologové tvrdí, že tento leden je nejteplejší za posledních 232 let.

Orkán

18. ledna hrozí po celý den velký vítr. Místy dosahuje stupně orkánu. Každý má strach, co vítr odnese. Meteorologická stanice vydala prohlášení, že taková síla větru byla naposledy před 17 lety. V Praze byla naměřena rychlost 165 km/h. Vítr poškodil střídačku na hřišti, kterou lehce odvál do středu hrací plochy. Tento orkán byl nazván KIRIL.

Výroční schůze SDH

Místní hasiči pořádali svou výroční schůzi 12. ledna, kde zhodnotili svou činnost v uplynulém roce a zadali si úkoly pro letošní rok.

Sníh

23. ledna (tj. úterý) večer začíná sněžit. Sněží celou noc a celý další den. Nadílka byla taková, že způsobila kalamitu na silnicích. V nadcházející sobotu přišlo další sněžení.

ÚNOR

Počasí v měsíci únoru bylo teplotně nadnormální. Sníh nebyl ani na našich horách. Byla naměřena nejteplejší zima za posledních 86 let.

Masopustní rej

24. února jako každý rok, tak tomu nebylo jinak ani letos, kdy Klub žen pořádá své masopustní rejdění masek. Návštěvnost byla dosti vysoká a masky vyhrály v tomto pořadí. Na prvním místě se umístili ROMOVÉ (Soňa a Antonín Vilímovi), na druhém místě JEPTIŠKY (Gabriela Ježková a Michaela Vránová), na třetím místě ČERT (Martin Mladenov), na čtvrtém místě STRAŠIDLO (Radka Nohejlová) a na pátém místě TEXASKÝ MASAKR (Michal Maděra). Veselí trvalo až do ranních hodin a zábava byla výborná.

BŘEZEN

Dětský karneval: 3. března v odpoledních hodinách připravil Klub žen řádění masek pro naše nejmenší. Spousta masek se přihrnula do sálu a zábava mohla začít. Nejdříve se tančilo a potom i soutěžilo. Návštěvnost byla opravdu vysoká. Celkem 97 masek v doprovodu rodičů, nebo babiček. Byl naplněn celý sál.

Country bál

Po dlouhém zvažování Klubu žen se rozhodlo, že uspořádá v obci Country bál. Písničky k táboráku však přilákaly pouze 67 lidí. Je vidět, že mladší generace tuto hudbu moc v oblibě nemá. Nicméně zábava se povedla a občané si mohli krásně zazpívat a zatančit. Trošku náladu pokazila šarvátka v samém konci, kde se popral Milan Adamik a Miroslav Mejstřík. Takové vyřizování by se mělo odehrávat někde venku a ne na sále před zraky bavících se lidí. Zábava byla předčasně ukončena v 1.30 hodin.

Počasí

Na konci měsíce března je počasí krásné, jen ranní mrazíky se stále objevují.

Březinka II

Práce na výstavbě stále pokračují. Prakticky se pracovalo celou zimu pro přízeň počasí. Domky rostou velice rychle a tak dle fotodokumentace lze zjistit, že čas k nastěhování se blíží.

DUBEN

Aprílového počasí jsme se nedočkali, protože celý den svítilo krásně sluníčko. Takovéto počasí provázelo celým měsícem.

Velikonoce

Na zelený čtvrtek vyrážejí koledníci do obce s řehtačkami a svým řehtáním nahrazují zvuk zvonů. Spousta dětí za krásného počasí prošla celou obec. I na velký pátek vyšli řehtači v 17.00 do ulic naší obce. Musí projít celou obec, aby bylo všude slyšet hlas řehtaček. Na bílou sobotu bylo změněno nářadí a místo řehtaček mají děti klapačky. Dům od domu koledují a zpívají písničku. Dostávají různé dárky, sladkosti a i finanční obnos. Po projití celé obce končí v parku u sv. Jana a rozdělují poctivě své dary. Na velikonoční pondělí provázelo krásné počasí hodovníky po celý den. Hodovníci malí i velcí vyrazili do ulic. Úderem poledne vše skončilo.

Radarové měření

Dne 5.4. bylo provedeno Městskou policií měření rychlosti. Mezi 13. - 15. hodinou bylo změřeno ve směru na Líbezníce celkem 750 vozidel (25 nákladních).

Veřejná schůze

Ve čtvrtek 26. dubna se konala veřejná schůze pro občany obce. Začátek byl v 18 hodin a konala se v sále hostince Pod Lipami.

Čarodějnice

Opět se v naší obci koná slet Čarodějnic, Program je opravdu pestrý. Vystoupení skupiny Slavné muzikály a posléze vystoupení Kláry Kolomazníkové (bývalé členky skupiny HOLKI). Děti měly také své vystoupení na píseň z Pomády. 
Byla vyhlášena MISS Čarodějnice. Country kapela, která hrála po všech vystoupeních, končila v ranních hodinách. Ohňostroj byl v letošním roce opět o kousek krásnější než v loňském roce. Oheň hlídal náš sbor dobrovolných hasičů a nic se nestalo. Měli vše pod kontrolou. Děti si také ve večerních hodinách opékaly buřty na ohýnku. Prostě krásné odpoledne. Kdy bylo nádherné slunečné počasí.

KVĚTEN

Začátkem května je deštivé a celkem chladné počasí. Sluníčko nás v polovině dubna navnadilo letním počasím a nyní je velmi chladno.

Závod agility

V letošním roce se u nás 8. května prvně konal závod agility (KENNEL CUP Praha 8). Je to soutěž dovednosti psů. A k této příležitosti zakoupil MÚ potřebné pomůcky pro konání tohoto závodu.V den konání se po několika slunečných a teplých týdnech změnilo počasí. Od rána se střídalo polojasno se zataženou oblohou, silným větrem a poměrně intenzivními dešťovými přeháňkami. Opět se ukázalo, že agiliťáci nejsou žádní rozmazlenci. Díky povrchu s umělou trávou, kterému déšť vůbec nevadil, byly k vidění velmi kvalitní výkony. Hlavně v dopoledních hodinách se závody konaly za přítomnosti mnoha diváků. Ti měli možnost shlédnout běhy v následujícím pořadí: Jako první postavil pan rozhodčí A. Grygar jumping, prvních osm týmů z každé kategorie (S, M, L) postoupilo do odpoledního finále jednotlivců. Jako druhý běh si závodníci mohli zaběhnout zkoušky. Zde záleželo na umístění prvních třech týmů v kategorii S, M, L v závodě Agility 1,2,3. Na základě umístění těchto týmů se nominovali do finále všichni psi a feny ze stejné kategorie a chovatelské stanice. Kolem poledne už se stavěl další parkur - jednalo se o soutěž dvojic. Dvojice byly utvořeny libovolně ve stejné velikostní kategorii. Výhodou bylo utvoření dvojice ze stejné chovatelské stanice ve stejné velikostní kategorii. Byla povolena i výjimka, kdy dvojice ze stejné chovatelské stanice mohla být složená ze dvou velikostních kategorií. Tato dvojice se pak vyhodnocovala ve vyšší kategorii. Všechny přihlášené dvojice nastoupili do finále štafetového závodu. Odpoledne začalo první finále chovatelských stanic - podle nominačního závodu se podle počtu bodů za konečné umístění rozhodlo o nejúspěšnější chovatelské stanici v kategorii S, M, L. Závěrem závodů bylo finále jednotlivců - paralelní závod. Bylo to opravdové vyvrcholení celého dne. 
Výsledky - Závod jednotlivců
Kategorie LA
1. místo: Radomír Hošta s border kolií Kean Bohemia Alké
2. místo: Nikol Hanačíková s border kolií Wonder of Kate´s Sam vom Beutenhof
3. místo: Kateřina Minarčíková s border kolií Daxis Ayky
Kategorie MA
1. místo: Eva Šulcová s manchester teriérem Enjoy Enough Kraken of Aura
2. místo: Vladimíra Čistínová s australským honáckým psem Betti ze Strážiště
3. místo: Martina Podešťová s šeltií Axamit Modrá odysea
Kategorie SA
1. místo: Milena Vrbová s trpasličím pudlem Imagie Black Sakké
2. místo: Jana Baďová s parson russel teriérem Shadehorns Milka
3. místo: Věra Bůbalová s trpasličím pudlem Barbara Allen Earl´s Legend
Zkoušky A1
Kategorie LA
1. místo: Geetr Van Staeyen s border kolií Egorray
2. místo: Anna Schönenberger s border kolií Dainty Sweet Black Chevers
3. místo: Kristýna Bartošová s border kolií Hi, I´m Pirate Black Chevers
Kategorie MA
1. místo: Julie Dušková s manchester teriérem Gipsy ze Zámecké zahrady
2. místo: Vendula Vejražková s border teriérem Iran Lukovec Bohemia
3. místo: Jana Neudeková s parson russel teriérem Brent Ťapka
Kategorie SA
1. místo: Klára Macková s trpasličím pudlem Coccoa D.D. of Silver Nijarete
2. místo: Štěpánka Březinová s šiperkou Ája Cidabro
3. místo: Kateřina Meierová s parson russel teriérem Dancing Daisy z Jeřeně 
Zkoušky A2
Kategorie LA
1. místo: Nikol Hanačíková s border kolií Ghost of Pinewood Country
2. místo: Veronika Brunhoferová s československým vlčákem Natali z Litavské rokliny
3. místo: Helena Potfajová s border kolií Nicory Bohemia Alké
Kategorie MA
1. místo: Hana Číhová s šeltií Fairy Carolyn z Benešovské zahrady
2. místo: Eva Šulcová s manchester teriérem Enjoy Enough Kraken of Aura
3. místo: Nataša Mühlová s americkým kokršpanělem Archibald Angel Bohemia Beuty
Kategorie SA
1. místo: Věra Bůbalová s trpasličím pudlem Barbara Allen Earl´s Legend 
2. místo: Jana Ulrychová s malým kníračem Quineti z Dixi
3. místo: Milena Vrbová s trpasličím pudlem Bonnie Fleur Elita Triumphans
Zkoušky A3
Kategorie LA
1. místo: Michala Mračka s křížencem Selly
2. místo: Helena Potfajová s border kolií Benny Te Pito o Te Henua
3. místo: Jitka Lebedová s belgickým ovčákem malinois Larry Bohemia Alké 
Kategorie MA
1. místo: Martina Podešťová s šeltií Axamit Modrá odysea
2. místo: Vladimíra Čistínová s australským honáckým psem Betti ze Strážiště
3. místo: Iva Drbohlavová s křížencem Oskar 300 z místa
Kategorie SA
1. místo: Diana Vyskočilová s kern teriérem Agill Akki Dandelion Czech
2. místo: Jitka Lebedová s papillonem Inachis Io Sol Edo
Závod dvojic
Kategorie LA
1. místo: Duo úžas: Kristýna Bartošová s border kolií Adam Exciter + Nikol Hanačíková s border kolií Ghost of Pinewood Country
2. místo: Never give up: Geetr Van Staeyen s border kolií Egorray + Helena Potfajová s border kolií Benny Te Pito o Te Henua
3. místo: Super duo: Veronika Brunhoferová s belgickým ovčákem tervuerenem Benetnash Nick Briesberi + Nikol Hančíková s border kolií Wonder of Kate´s Sam vom Beutenhof
Kategorie MA
1. místo: Úterní naděje: Šubrtová Ivana s šeltií Budy z Denveru + Eva Šulcová s manchester teriérem Enjoy Enough Kraken of Aura
2. místo: JuMa: Julie Dušková s manchester teriérem Gipsy ze Zámecké zahrady + Martina Podešťová s šeltií Axamit Modrá odysea
3. místo: Bair: Vendula Vejražková s border teriérem Iran Lukovec Bohemia + Anežka Reimarová s border teriérem Buddy z Lucbáby
Kategorie SA
1. místo: Mix: Pavla Dedková s norwich teriérem + Věra Bůbalová s trpasličím pudlem Barbara Allen Earl´s Legend
2. místo: Mini disc dogs 1: Diana Vyskočilová s kern teriérem Flying Darcy Cherchez la S. + Milena Vrbová s trpasličím pudlem Imagie Black Sakké
3. místo: Motýlci: Martina Podešťová s papillonem Chakmani´s Black Diamond of Norway + Jitka Lebedová s papillonem Inachis Io Sol Edo
Dvojice chovatelských stanic
Kategorie LA
1. místo: Bohemia Alké - Helena Potfajová s border kolií Nicory Bohemia Alké + Ivana Šubrtová s border kolií Marcy Bohemia Alké
Kategorie MA
1. místo: Bohemia Beauty - Nataša Mühlová s americkým kokršpanělem Archibald Angel Bohemia Beauty + Tereza Mühlová s americkým kokršpanělem Abigail Avalanche Bohemia Beauty
Kategorie SA
1. místo: z Temných nocí - Lenona Koubková s německým špicem Cebrina z Temných nocí + Rita Stařečková s německým špicem Zero z Temných nocí
Závod chovatelských stanic
Kategorie LA
1. místo: chovatelská stanice Black Chevers, majitelka Nikol Hančíková
Kategorie MA
1. místo: chovatelská stanice ze Zámecké zahrady, majitelka Kateřina Böhmová
Kategorie SA
1. místo: chovatelská stanice Elita Triumphans, majitelka: Monika Laštovková

Panely rychlosti

V průběhu května byly nainstalovány 2 panely rychlosti, které slouží k monitorování průjezdu vozidel naší MČ Praha - Březiněves a zároveň k měření a zaznamenávání jejich rychlosti. Doufáme,že se provoz naší obcí zmírní a zároveň se omezí průjezd nákladních vozidel.

Májová veselice aneb vepřová žranice

Klub žen dne 19. května uspořádal tuto veselici v poněkud jiném světle. Děvčata nechala zpracovat vepřové hody a na každém stole bylo umístěno menu v podobě zabíjačkových pochoutek. Nápad byl dobrý,ale návštěvnost byla velmi nízká. Náladu tato skutečnost nepokazila a tančilo se až do ranních hodin.

Tenisový turnaj: „Březiněves OPEN 2007"

Turnaj proběhl ve dnech 26. - 27. května. Hrálo se v kategoriích:

  • dvouhry muži do 40 let (kategorie A) - 8 tenistů
  • dvouhry muži nad 40 let (kategorie B) - 5 tenistů

V sobotu proběhly zápasy ve skupinách v obou kategoriích na jeden vítězný set. Zde se hrálo systémem každý s každým. V neděli se pak hrály finálové zápasy o medailová umístění. V kategorii A se hrálo ve dvou skupinách. Do finále postoupili vždy první dva ze skupiny. Finále se hrálo systémem první z první skupiny se druhým ze druhé skupiny a naopak. Vítězové pak hráli o celkové první místo, poražení o celkové 3. místo. V kategorii B se hrálo v jediné skupině systémem každý s každým. První dva pak hráli v neděli zápas o celkové 1., místo, třetí se čtvrtým pak o celkové 3. místo. Vítězové získali jako ceny dárkové poukázky na odběr sportovního zboží. Srdečně gratulujeme. 
Zajímavé je, že kategorii A vyhrál nejmladší účastník (Jan Kolínský) a kategorii B ten nejstarší (Tonda Koudelka). Všichni si užili pěkný tenis a řadu vylepšení na našich tenisových kurtech.

Výsledkové listiny
==================================
Kategorie „A"
pořadí 1. skupiny
1. Petr Výkruta (3 výhry)
2. David Bukovský (2 výhry)
3. Ivo Hrbáč (1 výhra)
4. Tomáš Žemlička (bez výhry)

pořadí 2. skupiny
1. Jan Kolínský (3 výhry)
2. Filip Koudelka (2 výhry)
3. Karel Šťastný (1 výhra)
4. Martin Polák (bez výhry)

FINÁLE
o postup 
Petr Výkruta - Filip Koudelka 6:0, 7:6 
Jan Kolínský - David Bukovský 4:6, 6:1, 6:3

o 1. místo
Jan Kolínský - Petr Výkruta 7:5, 5:2 (skreč)

o 3. místo
Filip Koudelka - David Bukovský 6:4, 3:6, 6:3 
==================================
Kategorie „B"
pořadí ve skupině
1. Antonín Koudelka (4 výhry)
2. Martin Říha (3 výhry)
3. Miloš Volráb (2 výhry)
4. Jiří Koukolíček (1 výhra)
5. Jan Vocel (bez výhry)

FINÁLE
o 1. místo
Antonín Koudelka - Martin Říha 6:3, 6:4

o 3. místo:
Miloš Volráb - Jiří Koukolíček 4:6, 4:6

Traktůrek

Společností ASA byl zakoupen traktůrek na sekání trávy pro potřebu MČ Březiněves. Zastupitelstvo zaslalo děkovný dopis.

ČERVEN

Dětský den Indiánů

Dne 2. června pořádal Klub žen výjimečný den pro děti. V letošním roce se přihlašovaly děti k soutěžení v indiánských oblečcích. Soutěžilo se ve stylu indiánských bojovníků (hod tomahawkem,střelba na zvěř atd.) Děti měly možnost zjistit, jak vypadala indiánská vesnice,neboť byly zakoupeny stany "Týpí". Den se opravdu vydařil a panovala velice dobrá a usměvavá nálada.

Fotbalový mač maminky a děti

Jako každý rok, tak i letos se dětský den završil fotbalovým utkáním. Souboj mezi maminkami a dětmi byl opravdu tvrdý. Vzhledem k mládí nemohl výsledek utkání dopadnout jinak, než výhrou našich nejmladších. V samém závěru došlo i k trestným penaltám, kde si jak maminky,tak i děti vyzkoušely volnou střelbu na branku.

Oheň po dětském dnu

Ve večerních hodinách proběhla u koupaliště diskotéka pro děti.Opékaly se vuřty,tančilo se i soutěžilo. V průběhu řádění se dětem rozdaly zbylé věci z předešlých akcí. Dokonce ani těm nejmenším se v pozdních hodinách nechtělo domů.Velice se jim to líbilo.

Aquapark Liberec

Dne 10. června uspořádal Klub žen výlet do aguaparku v Liberci, počasí jim na cestu přálo.Děti se zde vyřádily na spoustě atrakcí v podobě tobogánů, vířivek, gejzírů a některé navštívily dokonce i saunu,kde si lebedily zejména maminky.

Přívalová voda

21.června se naší obcí provalila přívalová voda, to pro žádného z obyvatelů nebylo příjemné. Všude spousty bahna a nepořádek.

Ozdravný pobyt Itálie

Klub žen uspořádal pro děti z naší obce zpestření. Na 7 dní se vydaly k moři a za sluníčkem,kde je doprovázelo pěkné počasí téměř celý pobyt. Děti si toto zpříjemnění velice užívaly, dováděly ve vodě, slunily se a panovala dobrá nálada, úsměvy jim klesly jen jednou a to za nepříznivého počasí.

ZÁŘÍ

Tenisový turnaj pro děti: „Březiněves 2007"
V sobotu 15. září uspořádal Tenisový oddíl TJ Březiněves akci „Tenis pro děti". Akce se vydařila, i když nám nepřál silný vítr a chladno. Hlavně, že nepršelo. Původně se měly zúčastnit děti ve věku od 8 do 16 let. Dopadlo to však tak, že nakonec soutěžil i nejmladší účastník, pětiletý Ondra Výkruta. Kromě klasických tenisových zápasů se soutěžilo i v dalších dovednostech. Hod tenisovým míčkem na terč, slalom s tenisákem na raketě, který byl v jedné variantě ztížen driblováním míčkem. Potom proběhlo několik soutěží na tenisové cvičné zdi. Fotodokumentace je uvedena v příloze. Pro děti bylo připraveno bohaté občerstvení a řada hodnotných cen. Ti nejlepší dostali tenisové rakety. Každý účastník pak obdržel diplom, třeba i jen za účast. Hlavní soutěže se zúčastnilo pět dětí. Hráli systémem každý s každým na jeden set. První místo obsadila Tereza Šťastná, druhé Zdena Maděrová a třetí Adéla Janů. Věříme, že jsme tak založili novou tradici, která by měla přitáhnout děti ke krásnému sportu, kterým tenis bezesporu je. Příští rok budeme akci určitě opakovat. Věříme, že i účast bude ještě hojnější a z některých dětí postupně vyrostou dobří tenisté. Celou akci zorganizovali: Karel Šťastný, Jan Vocel a Miloš Volráb. Nutno však říci, že obětavě a operativně pomohli i další přítomní otcové dětí.

Budova MČ

V měsíci září byla zhotovena nová fasáda na této budově, spolu se zateplením. Na novou fasádu byl umístěn nový znak obce.

ŘÍJEN

Tenisový turnaj

Tenisový turnaj čtyřher „Napříč generacemi 2007" Březiněves, 2. ročník se konal v sobotu 6. října na tenisových kurtech v Březiněvsi. Počty přihlášených se měnily do poslední chvíle. Nakonec startovalo celkem 14 hráčů. Členové TO TJ Březiněves, ale i další místní i „přespolní". Nutno říci, že počasí turnaji přálo. Losování hráčských dvojic proběhlo ze dvou výkonnostních košů. Vylosované páry se pak utkaly systémem „každý s každým" ve dvou skupinách o postup do semifinále a finále. Bohužel, jedna skupina byla tříčlenná a druhá čtyřčlenná. Jeden pár nám do ideálního počtu chyběl. Boje ve skupinách probíhaly celý den. Finálové souboje měly proběhnout dle propozic až v neděli. Nicméně hráči se dohodli, že vše zvládneme, i díky umělému osvětlení, v sobotu. A skutečně. Finálové souboje probíhaly nakonec v záři reflektorů. Bezprostředně po skončení bojů proběhlo vyhlášení vítězů. Všichni finalisté obdrželi gratulace a samozřejmě hodnotné ceny.
Výsledky - Skupina A
1. Filip Koudelka, Jirka Koukolíček (3 vítězství, postup z 1. místa)
2. Honza Doležal, Zdeněk Kolínský (1 remíza, 2 prohry, 4. místo)
3. Tonda Koudelka, Miloš Volráb (2 remízy s preferencí vítězných gamů, postup ze 2. místa)
4. Petr Výkruta, Karel Šťastný (1 vítězství, 1 remíza, 1 prohra, 3. místo).

Zde se hrálo na dva sety a v případě remízy rozhodoval lepší poměr gamů. První místo bylo vcelku jasné. O druhé byl sveden velký boj, ve kterém nakonec, vzhledem k herním pravidlům, rozhodoval tie-break. Zde byli šťastnější Miloš s Tondou. Petrovi s Karlem však náleží též velké uznání. No a 4. místo pro Honzu se Zdeňkem nebyla žádná ostuda, vzhledem k tomu, že tvořili věkově nejstarší pár v této skupině.

Výsledky - Skupina B
1. Honza Kolínský, Pepa Korint (2 vítězství, postup z 1. místa)
2. Martin Trejbal, Tomáš Svoboda (1 vítězství, 1 prohra, postup z 2. místa)
3.Zdeněk Procházka, Honza Vocel (2 prohry, 3. místo)

V této skupině se hrálo na dva vítězné sety. O 1. místě rozhodoval tie-break, ve kterém těsně uspěli Honza s Pepou. Zdeněk s Honzou sice nezískali žádné vítězství, ale též bojovali statečně. Získali alespoň jeden primát: součtem věku hráčů jednoznačně nejstarší pár.

Semifinálové boje
Zde se křížově utkaly vždy 1. s 2. dvojicí z obou skupin o postup do finále.

F.Koudelka, J. Koukolíček vers. M.Trejbal, T.Svoboda = 6:0, 6:2

T.Koudelka, M.Volráb vers. H.Kolínský, P.Korint = 6:3, 3:6, 5:7

Finále

F.Koudelka, J. Koukolíček vers. H.Kolínský, P.Korint = 7:5, 6:2

Břízka

18. října ZMČ Praha - Březiněves projednalo a schválilo zřízení kynologického klubu Březiněves , nazvaného „Břízka", pod záštitou MČ Praha - Březiněves.

Doplnění dětského hřiště

Pro naše nejmenší bylo zakoupeno stabilní autíčko na hraní. Tato atrakce se dětem velice líbí.

LISTOPAD

Aquapark

3. listopadu Klub žen pořádal pro děti zájezd do vodního areálu v Berouně. Dětem se vodní radovánky líbí a nebylo tomu jinak ani tentokrát.

Čestné občanství 

Zastupitelstvo MČ Praha-Březiněves po projednání na základě § 10, odst.2, ve spojení ustanovení § 89, odst.1, písmene o, zákona č. 131/2000 Sb., o hlavním městě Praze, ve znění pozdějších předpisů, na návrh komise školské a kulturní ze dne 22. 11. 2007. udělilo čestné občanství MČ Praha -Březiněves panu Jiřímu M a c h á č k o v i, narozenému 3. 12. 1947 v Rychnově n/Kněžnou, za aktivní činnost pro Tělovýchovnou jednotu Březiněves, vybudování nových kabin, péči o rozvoj Tělovýchovné jednoty Březiněves, dle návrhu zástupce starosty ing. Vladimíra Jisla.

PROSINEC

Vánoční nadílka

Dne 1. prosince se konala tradiční Nadílka pro naše nejmenší. Návštěvnost opravdu velice vysoká. Pro děti byl přichystán bohatý program a po celou dobu nadílky zde děti bavili dva sněhuláci. Návštěva Mikuláše, čerta, anděla nechyběla a i Ježíšek přichystal dětem veliké překvapení. Vše bylo doprovázeno hudbou a děti se opravdu velice dobře bavily.

 

30Duben
PÁLENÍ ČARODĚJNIC
Zveme Vás na tradiční pálení čarodějnic, které se koná před úřadem MČ od 17 hod. 
04Květen
SVOZ BIOODPADU
Vážení spoluobčané, stejně jako v loňském roce, tak i v roce letošním budou v naší městské části...
08Květen
MÁJOVÉ STŘÍLENÍ
23Květen
Ochranářem mořských želv aneb z Předboje a Březiněvsi až na Srí Lanku a do Indonésie
Hana Svobodová se spolu se dvěma místními organizacemi v Indonésii a s jednou na Srí Lance snaží...
25Květen
MOBILNÍ SBĚR OBJEMNÉHO ODPADU
Vážení spoluobčané, níže uvádíme termíny pro mobilní sběr objemných odpadů, který bude probíhat ve...
25Květen
SVOZ BIOODPADU
Vážení spoluobčané, stejně jako v loňském roce, tak i v roce letošním budou v naší městské části...
01Červen
SVOZ BIOODPADU
06Červen
Příběhy slavných - vyprávění spisovatelky PhDr. Marie Formáčkové
Srdečně Vás zveme na přednášku do knihovny Březiněves. Tentokrát si poslechneme vyprávění PhDr....
08Červen
MOBILNÍ SBĚR OBJEMNÉHO ODPADU
Vážení spoluobčané, níže uvádíme termíny pro mobilní sběr objemných odpadů, který bude probíhat ve...
Více >>

Úřední hodiny

Pondělí  13 - 18 hod
Středa    13 - 18 hod

Podatelna

Pondělí 13 - 18 hod.
Úterý 8 - 12 hod.
Středa 13 - 18 hod.
Čtvrtek 8 - 12 hod.
Pátek 8 - 12 hod.

Czechpoint

Pondělí 13 - 18 hod.
Úterý 8 - 12 hod.
Středa 13 - 18 hod.
Čtvrtek 8 - 12 hod.
Pátek 8 - 12 hod.

Kontakty

MČ Praha - Březiněves
U Parku 140/3
Praha 8 - Březiněves 182 00
telefon: +420 283 910 263
e-mail: info@brezineves.cz
datová schránka: atzaqa2